Home » Bitcoin » Bitcoin-scammers hackar Twitter-konton av Bill Gates, Elon Musk och andra

Bitcoin-scammers hackar Twitter-konton av Bill Gates, Elon Musk och andra

Om världen inte redan var tillräckligt skrämmande, är hackare här för att göra det värre för oss. Bitcoin Era scammers i de tidiga timmarna av gryningen, hackade Twitter-konton för många framstående kändisar. Här är en lista över kontona:

Ovanstående konton publicerade liknande tweets som tycktes främja cryptocurrency-bedrägerier. Titta på några skärmdumpar om samma sak:

Om det inte räckte, tweetade alla hackade konton att de kommer att fördubbla betalningarna som skickats till deras Bitcoin-adress under de kommande 30 minuterna. Tweetsna var inte exakt samma men nästan lika. Tillsammans med detta meddelande bifogades en länk till vart man skulle skicka Bitcoins.

Så snart tweetsna offentliggjordes, sprids nyheter på Twitter som en löpeld. Människor fångade på vad som hände, och olika hashtags som #hacked, #Bitcoin, #twittehack, #hackers, #JoeBidden, #ElonMusk och många fler började trenda högst upp på trendlistan.

Läs också : Jio TV + för att sätta innehåll på över 12 OTT-plattformar i en app

Twitter-stöd på Twitter-konton hackade

I en tweet sa Twitter: s supportkonto : ” Vi är medvetna om en säkerhetshändelse som påverkar konton på Twitter. Vi undersöker och vidtar åtgärder för att åtgärda det. Vi kommer att uppdatera alla inom kort . ” Vidare i en annan tweet sade det: ” Du kanske inte kan Tweeta eller återställa ditt lösenord medan vi granskar och hanterar denna incident. ”

En timme senare tweetade de, ” Vi fortsätter att begränsa möjligheten att Tweeta, återställa ditt lösenord och några andra kontofunktioner medan vi undersöker detta. Tack för ditt tålamod. ”Och den senaste tweet som gjordes omkring 6:15 IST sa:” De flesta konton borde kunna Tweeta igen. När vi fortsätter arbeta med en fix kan den här funktionen komma och gå. Vi arbetar för att få saker och ting tillbaka till det normala så snabbt som möjligt. ”

Största säkerhetsincident

Det stora antalet Twitter-konton som hackats, det också av kända personligheter, gjorde detta till den största säkerhetshändelsen i Twitter: s historia. Detta fick inte bara människor att undra hur säkra de är på internet utan också ifrågasatte deras integritet och ett eventuellt dataöverträdelse.

Ledare runt om i världen tar till Twitter för att göra stora politiska meddelanden. Om hackarna tog över konton av sådana ledare kan det få förödande konsekvenser. Hacket väckte oro över huruvida något konto på plattformen verkligen är säkert eller inte.