Home » Bitcoin » Aktiva Bitcoin-adresser har mer än fördubblats under berg-och dalbana 2020

Aktiva Bitcoin-adresser har mer än fördubblats under berg-och dalbana 2020

Enligt Coin Metrics, ett kryptovalutamarknad och dataanalysföretag, har antalet aktiva Bitcoin-adresser ökat med hela 105% år 2020.

Medan många har firat att Bitcoin ökar tredubbel i pris i år, har andra viktiga mätvärden mest gått obemärkt förbi. Sammanlagt i Coin Metrics „State of the Network 2020“ -rapporten har denna prisökning visat en liknande trend i exponering och användning.

Aktiva Bitcoin-plånböcker har mer än fördubblats, ett mått som visar fortsatt användning av användare. Denna mängd nya adresser som används kan indikera att nya användare engagerar sig, eftersom återvändande Bitcoin-köpare inte nödvändigtvis behöver skapa en ny adress.

Bitcoin Perfect Storm

2020 har varit ett svårt år globalt. COVID-19-pandemin har orsakat massiv ekonomisk osäkerhet, inflation och andra problem.

Efter finanskrisen 2008 skapade Satoshi Nakomoto Bitcoin så att regeringarna inte längre skulle ha enstaka kontroll över det monetära systemet. Kanske visar ett år som 2020 varför detta är viktigt.

Det finns en mängd faktorer som har hjälpt till att stärka Bitcoin som en butik och värdeöverföring, liksom en säkring mot inflation. Ett exempel är den enorma mängd pengar som den amerikanska regeringen trycker.

Den amerikanska dollarn är världens reservvaluta, vilket innebär att många centralbanker över hela världen har den amerikanska dollarn som en del av sina reserver. På grund av ekonomisk osäkerhet, ökade utgifter och andra faktorer har Federal Reserve varit på en utskrift av dollar och skrivit ut över en tredjedel av alla amerikanska dollar som någonsin har funnits 2020.

Vissa företag som innehar amerikanska dollar som en majoritet av sina reserver noterade och bestämde att det var dags att vidta åtgärder och diversifiera till andra tillgångar. Med Bitcoins förutbestämda tillgång och mängd mynt i omlopp har många användare, både detaljhandeln och institutionerna, börjat se Bitcoin som en mer vanlig säkring mot inflation.

Traditionellt skulle företag investera i ädelmetaller eller fastigheter för att skydda sig mot inflation, men Bitcoin har många principer som kan göra det till en överlägsen värdeförråd i många avseenden.

Positiv korrelation

Bitcoin var utformat för att agera på detta sätt, med egenskaper som pengar som hållbarhet, bärbarhet, delbarhet, enhetlighet och begränsad införlivande för att göra Bitcoin till en sundare valuta än dess fiat-samtida.

Det är obestridligt att Bitcoins drastiska prishöjning har stor inverkan på antalet användare som skapar och använder sin nya Bitcoin-plånbok, men det faktum att så många nya adresser skapades pekar på en mer utbredd användning.

Även om det är möjligt att skapa engångsplånbokadresser för att anonymisera innehav, skapar och använder många användare förmodligen dessa plånböcker för första gången. Detta är en stark signal om Bitcoins grundläggande tillväxt.